NIEUWS

Een racefiets met schijfremmen, een voordeel?Een Racefiets met remschijven is de toekomst. Je remt beter, beschadigd de wielen niet en kan ook echt licht zijn. Waar op letten, wat kost het en een vergelijking met velgremmen.
Racefiets met remschijven.
remschijven op een racefiets het leek me:
– Overbodig
– Zwaar
en bovenal..
– Verschrikkelijk irritant als ze ook gingen piepen net als remschijven op een mountainbike.
Voordelen
Maar toch er zijn weldegelijk voordelen aan discs op een racefiets.
De voordelen zijn van een racefiets met remschijven:
Harder remmen (ideaal in bergen)
Geen ingeremde remranden meer
Remblokjes hoeven niet bijgeregeld te worden naarmate ze meer en meer versleten zijn. 
De remkracht bij nat weer blijft gelijk terwijl het met velgremmen gevaarlijk kan worden (en wanneer je grip hebt door het krijgen van koude handen enz....). 
Bij een slag in het wiel kun je nog steeds doorfietsen met andere woorden de velg sleept niet tegen de remblokken en je kan zonder problemen remmen.
Minder kans op warme velgen met klapband risico.
Veiligheid
De versleten wielvelg na heel vaak remmen (in nat weer vooral) kan gevaarlijke situaties opleveren, waarbij flinke ongelukken kunnen gebeuren. Het remrandoppervlak wordt op een bepaald moment zo dun dat het de druk van de band niet meer aankan. Als dan een keer hard wordt geremd kan het remvlak er vanaf springen en alleen al met die gedachte rijdt je niet rustig.
Dus er zijn meer voordelen dan je denkt.
Discs zijn dus wel echt veiliger, vooral omdat je harder kunt remmen en dat de velg minder snel scheurt/ breekt door ingeremde randen. 
Daarnaast worden de banden minder warm doordat de velg koel blijft en dat is vooral in lange afdalingen in heuvels en bergen wel een flink voordeel. Een klapband met 70 km/ uur wil je toch echt voorkomen, vooral aan de voorzijde.
Het gewicht van een racefiets met remschijven.
Het gewicht van velgremmen versus discs zijn vergelijkbaar.
Lagere roterende massa.
De roterende massa is namelijk lager en dat komt de snelheid ten goede want het gewicht van het schijfremsysteem zit volledig ter hoogte van de as waardoor minder gewicht op de velg hoeft rond te draaien. Een plus dus voor de disc variant.
Racefiets ombouwen naar remschijven
Ik zou geen fiets gaan ombouwen van velg naar remschijf want op de meeste frames zijn er geen bevestigingspunten en je moet wielen/ kabels enz... ook gaan vervangen.